dilluns, 16 de setembre del 2013

Les 4 estacions




Cada estació de l'any ens aporta colors, formes, aromes i elements que canvien i ens ofereixen un nou paisatge. Durant el mes de setembre, més concretament el dia 22, la tardor inicia el seu cicle i amb ella, els arbres es desvesteixen de les seves fulles, tot deixant-les caure al terra. Les fulles de totes les mides i formes canvien el seu color i la seva textura. El paisatge es tenyeix de tons grocs, marrons, vermells i carbasses. Es converteix en una estació idonia per a que els infants puguin gaudir jugant amb les fulles.










Us deixo una sèrie de dites, poemes, canços i cartells per a l'aula relacionats amb la tardor.







A través de les tonalitats de colors que adquireixen les fulles durant aquesta época de l'any podem aprofitar per ensenyar aquests colors en anglès als més petits.



diumenge, 15 de setembre del 2013

Jocs en rotllana

JOCS EN ROTLLANA


LA BOMBA: s'escull un jugador que fa de rellotge de la bomba. L'escollit s'asseu amb els ulls tapats i els altres participants es col·loquen en rotllana al seu voltant. Un jugador tindrà una pilota que serà la bomba. A la senyal, els jugadors van passant-se la pilota el més ràpid possible. Si el jugador del centre de la rotllana diu "canvi de sentit", la pilota ha de canviar la direcció en la que gira. El jugador central conta fins  30 al ritme que ell vulgui. Quan arriba a 25 ha d'avisar tot dient "la bomba està a punt d'explotar" i al arribar a 30 a de dir "Bomba!!!". El jugador que tenia la pilota a les mans en el moment de l'explosió s'asseu amb les cames obertes. Per passar la pilota, els jugadors que es troben al seu costat hauran de saltar les seves cames. Es repeteix el joc fins que queda un únic jugador de peu.

DINS I FORA: es divideixen els infants en dos grups i formen dos rotllanes concèntriques. Si el monitor diu en veu alta "dins", els integrants de la rotllana de l'exterior es deixen anar de les mans i han d'intentar entrar dins de la rotllana interior. Els jugadors d'aquesta rotllana ho hauran d'impedir sense deixar-se anar de les mans. En el cas de que el monitor digui "fora", són els jugadors de la rotllana interior els que es deixen anar i sortir de la rotllana que formen els seus companys. Aquests intenten impedir-ho sense deixar-se anar de les mans.

EL PAL: s'escull un jugador per fer de pal. Els altres participants formen una rotllana al seu voltant. Quan el jugador del centre dona la senyal, els altres comencen a girar al seu voltant. Quan el pal diu "força", sense deixar de girar, els jugadors estiren el màxim possible els braços intentant allunyar-se del pal. Es segueix girant així fins que algun jugador toca el pal o es trenca la rotllana. Els jugadors que toquen el pal, o els dos que es deixen anar de les mans, passen a ser pals. El joc acaba quan els jugadors del la rotllana no es poden agafar de les mans envoltant tots els que fan de pal.

dimarts, 10 de setembre del 2013

Jocs de rapidesa i reflexos


En el moment d'iniciar els infants en la pràctica esportiva d'un esport determinat, és molt important fer-ho de manera progressiva. Comensarem sempre amb jocs molt genèrics, que es podrien utilitzar en qualsevol esport i poc a poc anirem entrant en matèria fent jocs i exercicis molt més específics.


En l'entrada d'avui us proposare una sèrien de de jocs de rapidesa i reflexos. L'objectius fonamental d'aquest tipus de jocs és el moviment. Un llançament de pilota, saltar a un company, fer una cursa... són exemples d'activitats que aprofiten al màxim les possibilitats de l'espai. Aquests jocs requeriran de l'atenció dels infants, cosa que ens permetrà que aquest aprenguin a controlar el seu cos i a orientar-se en l'espai.



JOCS DE RAPIDESA I REFLEXOS


LA CASA ES CREMA: un cop delimitat el terreny de joc, cada participant es col·loca en un lloc diferent: en una cantonada, una columna... que serà la seva casa (per marcar el lloc escollit per cada infant es pot utilitzar un con o un cèrcol). Un dels participants estarà al centre, sense tenir una casa pròpia. Quan el jugador del centre diu: "La casa es crema!", tots hauran de canviar de casa. El jugador central aprofitarà aquest moment per aconseguir una casa per ell. El jugador que es quedi sense casa es col·locarà al centre i serà el que iniciarà de nou el joc per intentar col·locar-se en una casa.

1, 2, 3... PICA PARET: es tria un jugador que para, aquest es col·loca de cara a la paret amb les mans recolzades a ella. La resta dels jugadors es col·loquen darrere d'una línia a uns 10 metre de distància. Comença el joc quan el que para pica amb les mans a la paret mentre diu: "1, 2, 3... pica paret!". La resta de jugadors aprofiten aquest temps per avançar cap a ell el més ràpid possible. En el moment en que acabi la frase, el que para es gira ràpidament cap als jugadors, que s'hauran de quedar totalment quiets. El que para, senyala als jugadors que ha vist moure's al girar-se o que no han pogut aguantar quiets mentre mirava. Els senyalats han de retrocedir a la línia de sortida. Es van repetit tots els passos fins que un jugador toca l'esquena del que para. En aquest moment tots surten corrents cap a la línia de sortida. El que sigui atrapat per el que para ocuparà el seu lloc.

EL PASSADIS: els jugadors formen dos equips i es col·loquen en fila índia davant de la línia de sortida. El primer jugador de cada equip aguanta una pilota amb les seves mans. A la senyal de sortida, el primer jugador passarà la pilota al segon amb les dos mans per sobre del seu cap. El segon jugador agafarà la pilota i la passarà per entremig de les seves cames al tercer. Aquest la passarà igual que al primer, i així fins que arribi a l'últim. Quan l'últim rep la pilota, córrer botant-la fins la primera posició i es repeteix el moviment. Guanya el primer equip que aconsegueixi arribar a la meta fixada al començar el joc.

EL MOCADOR: es divideixen els infants en dos equips i es numeren. Es col·loca cada equip en un extrem de la pista, enfrontats i el que aguanta el mocador centrat entre les dos línies on es troben els jugadors. El que aguanta el mocador dirà un número en veu alta, i els jugadors que el tinguin assignat, un de cada equip, sortiran corrents cap a ell per intentar agafar el mocador i tornar amb el seu equip sense ser tocat per l'adversari. Si un jugador aconsegueix arribar amb el mocador a la seva línia de sortida, el que el perseguia queda eliminat i es col·loca al costat del que aguanta el mocador. Si en cas contrari l'atrapen, és aquest el que queda eliminat. Cap jugador pot creuar la línia central fins que el seu adversari hagi agafat el mocador, si ho fa també quedarà eliminat. Quan s'elimina a un jugador, un altre del seu equip es queda amb el seu número. Perd l'equip que es queda sense jugadors.  

Aquest jocs són molt fàcils d'adaptar al bàsquet, ja que només ens caldrà donar una pilota a cada nen i nena per tal que realitzin el mateix joc botant la pilota. D'aquesta manera aconseguirem que vagin agafant autonomia amb la pilota a les mans i millorin el seu domini.

dilluns, 9 de setembre del 2013

Jocs de persecució

Amb l'inici del curs escolar, també comencen les activitats extraescolars, en les que els nens i nenes poden complementar els aprenentatges que adquireixen a l'escola amb molts altres titpus d'activitats.



En aquest cas, us parlare de les activitats extraescolars relacionades amb l'esport, més concretament en la iniciació esportiva on els infants s'introdueixen en el món dels esports.
Des d'aquest bloc us proposare una sèrie de jocs i activitats relacionats amb la iniciació al bàsquet que us seran molt útils per a infants de 5 a 8 anys.
Els jocs que hi ha a continuació són ideals per a fer a l'escalfament, ja que ajudaran als infants a posar-se en situació i a activar el cos per a realitzar l'exercici físic que es durà a terme. 




JOCS DE PERSECUCIÓ

TOCAR I PARAR: un dels jugadors "para", això significa que haurà de perseguir als seus companys fins a tocar-ne un. Els altres jugadors intentaran fugir d'ell corrent per no ser tocats. Quan algú es tocat per el que para, passa a parar ell, i el que parava fins aquest moment deixa de fer-ho.

TREPITJAR LA CUA: cada jugador rep un tros de corda i se l'enganxa amb la bora dels pantalons com si fos una cua. La corda s'ha d'arrossegar com a mínim un pam pel terra. A una senyal, tots els jugadors comencen a córrer intentant trepitjar la cua als companys, al mateix temps que procuren que no trepitgin la seva. Quan un jugador perd la seva cua, queda eliminat i es retira del joc. L'últim jugador que aconsegueixi conservar la seva cua és el guanyador del joc.

COLOR, COLOR...: Un jugador "para", i abans de perseguir als altres, diu en veu alta "color, color... verd!", per exemple. Tots els jugadors correran a buscar alguna cosa de color verd per a tocar-ho, mentre el que para els persegueix intentant atrapar-los. En el moment en que un jugador toca alguna cosa del color escollit queda salvat i no pot ser tocat. Si el que parava aconsegueix atrapar algú abans de que toqui alguna cosa del color escollit, aquest passa a parar i diu en veu alta un nou color. En cas contrari continua parant el mateix jugador.

L'ARANYA: es marca una línia al mig del camp de joc de punta a punta. En ella s'hi col·loca un jugador que farà d'aranya. La resta de jugadors es col·loquen a un costat del camp. Quan l'aranya digui: "Que ve l'aranya!!!", la resta de jugadors intentaran creuar la línia sense ser tocats per l'aranya. Mentre els jugadors passen, l'aranya intenta tocar al major número possible. L'aranya només es pot moure per sobre de la línia. Els jugadors atrapats es transformen també amb aranyes i formen una teranyina agafats de les mans, d'aquesta manera cada vegada serà més difícil que els altres jugadors puguin creuar la línia. El joc s'acaba quan tots els jugadors han estat atrapats.

LA BOA: es tria un jugador per fer de cap de la boa i un lloc determinat, com per exemple una cantonada o una porta, que serà la casa de la serp. El cap de la serp surt de la seva casa a atrapar algun jugador. Quan ho aconsegueix, torna cap a la seva casa i surten agafats de la mà a buscar més jugadors. Només el que fa de cap pot agafar els altres jugadors, però el cos de la serp pot tallar el pas el pas i no deixar passar els altres jugadors. Cada vegada que atrapen un nou jugador, tornen a casa per sortir formant una serp més llarga. Si durant la persecució es separen, tornen corrent a la casa per recompondre la serp i sortir de nou. El joc s'acaba quan tots els jugadors formen part de la serp.

dilluns, 2 de setembre del 2013

Mesos de l'any



Comença el mes de setembre i amb ell un nou curs escolar, el curs 2013-2014. Avui els mestres i les mestres comencen a preparar aquest nou curs per tal que els infants puguin adquirir nous coneixements i valors.

Aquest mes conté dues dates força importants i significatives per alguns i algunes. Una d'elles és el dia 11 de setembre que celebrem la Diada Nacional de Catalunya. L'altre és el dia 22 de setembre, que comença la tardor.

Avui ús proposo un petit conte sobre el setembre on hi podem trobar dites, poemes, endevinalles i cançons, que ens ajudaran a explicar als nostres infants totes aquelles coses que passaran durant aquest més.









A més a més, pensant en els infants més petits, els d'Educació Infantil ús proposo algunes dites d'aquest mes que poden ser molt útils per tenir penjades a l'aula en el moment de fer el "Bon Dia".





dimecres, 28 d’agost del 2013

Jocs de paraules

DICTAT MUT


Abans que els infants arribin a escriure correctament, només cal que facin moltes pràctiues. D'aquesta manera els nens i nenes aprendran a escriure de forma natural sense la necessitat de recordar totes les normes ortogràfiques.

Amb el DICTAT MUT volem iniciar poc a poc aquest procés. Per aquest motiu, proposarem aquesta activitat als infants com si fos un joc. Per als nens i nenes d'Educació Infantil, no serà tant important com ho escriuen sinó que escriguin el que ells senten, tal i com ells ho creuen.

El joc consistirà en ensenyar una sèrie d'imatges, de les quals els infents d'hauran d'escriure o confegir el nom en un full de paper o en una pissarreta. Un cop tots hagin acabat d'escriure'l, la mestra haurà d'ensenyar la paraula escrita o escriure-la a la pissarra, per tal que els infants puguin observar les diferències i/o semblances que hi ha entre el que ells han escrit i com s'escriu correctament.

Cartes amb imatges i paraules



Imatges i lletres per a confegir



Confegir el nom de les imatges



















En el grup classe podrem observar com una mateixa paraula, cada infant l'escriu d'una manera diferent. Això ens permetrà saber en quin nivell de maduresa o de desenvolupament es troba cada infant.


dissabte, 20 de juliol del 2013

Avui ús proposo una idea que m'ha agradat molt que l'he trobat en el bloc 7Ciències. Es tracta d'un jardí vertical, fet amb pales.



Ús deixo aquí un parell d'enllaços que us seran molt útils per si voleu fer el vostre jardí vertical. En un d'ells ens explica pas a pas com s'ha de fer. Ús animo a provar-ho, molta sort


dimarts, 2 de juliol del 2013

Natació

JOCS A L'AIGUA

Ús proposo més jocs que podeu fer amb els nens i nenes aquest estiu a la piscina. D'aquesta manera podrem aconseguir que el contacte amb l'aigua sigui agradable per als infants, tot fent una adaptació a l'aigua progressiva i adaptant-nos al ritme dels infants.



Activitat 1: Corre, corre, cavallet de mar

Distribuirem al grup en equips. Cada equip estarà compost per genets amb cavall (xurro) i genets sense cavall. Els genets amb cavall estaran en un costat de la piscina i a l'altre costat estaran els genets sense cavall. Quan el docent doni la senyal, els genets amb cavall de cada equip han de galopar fins els seus companys sense cavall, muntar-los  en el cavall i portar-los fins a la seva zona. Guanya l'equip que acabi abans de portar a tots els seus companys al lloc d'inici.

Activitat 2: Tocar i parar amb xurro

Es tria un nen o nena a l'atzar. El nen o nena escollit se li dona un xurro i nedarà darrere dels seus companys intentant tocar-los. Quan toqui a algú, li donarà el xurro i s'intercanviaran els papers. 

Activitat 3: Tocar i parar aquàtic

Com en l'activitat anterior, però en aquesta ocasió el nen o nena atrapat no tindrà un xurro sinó que es quedarà quiet en el lloc on l'hagin tocat. Per ser salvat, un company ha de passar entre les seves cames.

Activitat 4: Tresors submarins

Llençarem a l'aigua diferents objectes que no flotin (aquests objectes seran els tresors). Els nens i nenes s'organitzaran en equips fora de la piscina. Quant el docent doni la senyal, tots hauran de posar-se a dins l'aigua i rescatar el major número de tresors possible.

Activitat 5: La bassa

A la piscina, cada nen i nena amb un xurro. Es col·loquen panxa enlaire sobre el xurro i relaxen el cos.

Activitat 6: Ara surt fora...

Desplaçar-se per la piscina nedant. El monitor anomenarà una part del cos i els infants l'hauran d'ensenyar. Per exemple: ensenyem el genoll, el peu, el colze... Els nens hauran de treure fora de l'aigua la part del cos anomenada.

Activitat 7: El salt del dofí

Comencem amb els infants fora de la piscina. Dos d'ells s'agafen de les mans i formen un cercle amb els seus braços. La resta del grup haurà de passar pel cercle i caure a l'aigua.

Activitat 8: Surf

En la piscina profunda. Amb una taula. Intentar pujar-se de peu a la taula i mantenir l'equilibri.

Activitat 9: Hoquei

Es jugarà en una piscina on arribi l'aigua a l'altura de la cintura. Els estics seran els xurros. Els nens i nenes jugaran un partit d'hoquei però per dins de l'aigua.

Activitat 10: Parlem sota l'aigua

Submergits, cada membre de la parella, intenta entendre quina paraula diu el company.

Activitat 11: El pont

Passar per sota un pont que realitzen els companys i companyes amb taules. Per sota de quantes taules puc passar?




dimecres, 26 de juny del 2013

Per poder dur a terme una classe de psicomotricitat no és necessari tenir el material específic, també es poden realitzar amb material reciclat. Avui ús en proposo una en la qual l'únic material que necessitarem seran papers de diari.

TÍTOL:



ACTIVITAT MOTRIU I JOC

Ens centrarem en aquesta fase, ja que és la més productiva per els infants perquè és en aquesta part de la sessió on poden desenvolupar el seu joc.

Per començar, repartirem un diari a cada nen i nena. Ells aniran agafant els fulls i els aniran deixant a terra tot formant una catifa gegant. Un com els haguem escampat tots per la sala, demanarem als infants que facin uns desplaçaments concrets per damunt d'aquests papers. 
  • Els demanarem que caminin o corrin al ritme de la música per sobre dels papers (alternant cançons lentes amb cançons ràpides).
  • Els infants es desplaçaran per damunt dels papers fent el mínim soroll possible.
  • Seguidament, fent el màxim soroll possible.


Com podeu veure, primerament fem uns exercicis de contrast, d'aquesta manera els infants podran prendre consciencia de la diferencia que hi ha entre ràpid-lent i fort-fluix.

A continuació deixarem un temps determinat (que durarà més o menys en funció del temps que tinguem per fer la sessió) per a que els infants puguin experimentar altres coses amb els papers, però aquesta vegada de manera lliure. És genial veure des de fora com els nens creen i experimenten diferents coses.









Per finalitzar la sessió, toca recollir, uff... quina murga! Doncs que millor que fer-ho de manera divertida, demanarem als infants que recullin tots els papers de terra el més ràpid possible i que els vagin col·locant tots  en un sac gran de brossa. Aquest sac, el convertirem en la nostra mascota. Podem dedicar altres sessions per decorar el sac de la manera que els nens vulguin i convertir-lo així en la nostra mascota.

divendres, 21 de juny del 2013

CONTES

Avui és l'últim dia de classe per a tots els infants, però no hem d'oblidar que no cal anar a l'escola per a que ens expliquin un conte. Ús proposo el conte LA NIT DE SANT JOAN, en el que a més d'explicar als infants que es fan en aquests dies de festes també podem treballar les emocions, sobretot la de la POR, si hi ha algun nen o nena que no els hi agradin els petards.

 


Autor: Anna Canyelles

Il·lustrador: Roser Calafell

Editorial: La Galera












Sinopsis:
Tot està preparat per a la revetlla de Sant Joan. Les taules, les coques, els petards, les fogueres... Però on s'ha ficat en Jan i el gos? La Valentina, la seva germana, el busca. Pot ser que tingui por dels petards? Pot ser que es perdi la revetlla de la nit màgica? En Jan no té por dels petards... o sí?


La meva intenció en aquesta entrada era poder afegir el llibre perquè ús el poguéssiu mira, però no l'he trobat així que m'haureu de disculpar.

dimarts, 18 de juny del 2013

JOC EN ANGLÈS


Avui ús proposo un joc en anglès que he trobat molt interessant per tal que els nens i nenes puguin adquirir nou vocabulari i millorar la gramàtica. Per poder jugar en aquest joc dividirem els infants en 4 equips.

Referència: THE TEACHER'S MAGAZINE. Ed. EDIBA. nº 108.

Abans de començar el joc llegirem als nens i nenes aquesta introducció:

"You and your friends spot a spaceship. After a while, an alien comes down to the Earth and invites you for a free ride around the universe. On your way up, the strangest events happen to you."

A game:


Hi ha dos maneres de jugar en aquest joc, una de més senzilla (per a infants més petits) i una de més complexa (per a nens i nenes més grans).


  1. Tots els equips comencen a jugar a baix de tot. Un dels membres tira el dau i mou la seva fitxa tantes caselles com indica cap amunt. Si cau a una casella on hi ha una estrella haurà de llegir les instruccions per saber que és allò que han de fer. El primer grup que arribi a dalt de tot guanya.

  2. Tots els equips comencen a jugar a baix de tot.  Un dels membres tira el dau i mou la seva fitxa tantes caselles com indica cap amunt. Si cau a una casella on hi ha una estrella haurà de llegir les instruccions per saber que és allò que han de fer. A més a més si cauen en una estrella podran agafar una targeta de la pila. Tots els membres de l'equip llegiran que s'ha de fer. Si superen la proba podran tornar a tirà el dau, s'hi s'equivoquen continuarà jugant el següent equip. El primer grup que arribi a dalt de tot guanya.
TARGETES

Aquestes targetes les pot escriure el mestre o la mestra, però també poden ser escrites per els infants abans de començar el joc.





















Trobareu totes les imatges a:

https://plus.google.com/u/0/photos/104647879481436373552/albums/5890809139308164801

diumenge, 16 de juny del 2013

Natació

JOCS A L'AIGUA

Avui ús proposo 5 activitats per fer aquest estiu a la piscina amb els nens i nenes, per tal que puguin passar una estona divertida i a més a més puguin aprendre a moure's per dins l'aigua.




Activitat 1: L'eslàlom submarí

  • A partir de 9 anys.
  • Mínim de 8 jugadors.
Els jugadors s'agrupen en equips de 4, i se situen en fila índia, separats entre ells uns 2 metres. El primer jugador de cada equip serà el nedador i els altres seran les tanques. Al senyal de sortida, el nedadors se submergeixen i neden entre les tanques del seu equip. Quan superen la darrera, es col·loquen ells mateixos com a tanques. Tot seguit és el torn de les primeres tanques, i així successivament fins a arribar a un lloc determinat. L'equip que hi arriba primer guanya la cursa.

Activitat 2: L'atac de les orques
  • A partir de 7 anys.
  • Mínim 5 jugadors.
Formar un equip de lleons marins i escollit a l'atzar una orca. Els lleons marina s'agafen per parelles a un flotador. A la senyal, els lleons marins neden, agafats al seu flotador amb la seva parella, mentre que l'orca intenta atrapar-los. Les orques es poden desplaçar com volen (corrent dintre de l'aigua, nedant...). Els lleons marins no poden tocar amb els peus a terra. Per escapar-se de les orques els lleons marins es poden acostar a una de les vores de la piscina. Quan es toca a un lleó, es converteix en orca i el seu company continua jugant sol. La partida s'acaba quan només queda un lleó marí en joc.

Activitat 3: Cops i tombarelles
  • A partir de 6 anys.
  • Mínim 4 jugadors.
Repartim els jugadors en equips, que es situaran en fila índia en una banda de la piscina. El primer jugador de cada equip duu un flotador a les mans. A un senyal, els primers jugadors fan avançar el seu flotador el més ràpid possible, propulsant-la amb copets. Cada sis cops, han de fer una tombarella sota l'aigua abans de continuar la seva progressió. Quan arriben al final de la piscina, els jugadors tornen nedant i donen el flotador al seu company, que fa el recorregut de la mateixa manera... L'equip més ràpid guanya la cursa de relleus.

Activitat 4: Passar pel pont
  • A partir de 6 anys.
  • Mínim 5 jugadors.
Triar dos jugadors, que seran els guardians del pont. Es donen les mans per formar un pont sobre l'aigua. Els altres es col·loquen en fila, de cara al pont. Els guardians comencen a contar fins a 50. Mentre els guardians conten, els jugadors han d'anar passant per sota el pont tot submergint-se totalment sota l'aigua. Quan passen tornen al seu lloc de la fila per tornar-hi a passar. Quan els guardians diuen 50, s'ajupen a l'aigua per empresonar el jugador que passa per sota el pont en aquell moment. El presoner es col·loca rere un dels guardians i l'agafa de la cintura i així successivament. Si els jugadors que formen el pont mentre conten salten mouen l'aigua i faran que sigui més difícil passar-hi per sota.

Activitat 5: El naufragi
  • A partir de 10 anys.
  • Mínim 4 jugadors.
Sense que ho vegi ningú, el conductor del joc amagarà un petit objecte dintre de cada bossa i decidirà quin d'ells serà el tresor. El conductor del joc llença totes les bosses a l'aigua: són les restes d'un naufragi. A un senyal, tots els jugadors es llancen cap al naufragi per recuperar el màxim nombre de bosses possible. Una bossa val 1 punt i la bossa amb el tresor, 3. Quan un jugador surt amb una bossa li donarà al seu company, que en aquell moment estarà fora de la piscina. quan s'han recuperat totes les bosses es calcularà el botí de cada jugador: qui aconsegueixi més punts guanya. Finalment es canviaran els paper, el jugador que estava a fora amb el boti serà el que anirà a buscar-lo.


dijous, 13 de juny del 2013

JOCS AMB AIGUA

Ús penjo 9 jocs més relacionats amb l'aigua per tal que pugueu preparar unes sessions ben divertides per als vostres infants.





Activitat 1: Peixos en miniatura
  •        A partir de 6 anys.
  •        Mínim 2 jugadors.

En un gran gibrell d’aigua, posar una gran quantitat de clips. Cada jugador, amb un penja-robes, se situa al costat del gibrell. Al senyal de sortida, els jugadors es llancen a la pesca dels clips, han d’atrapar-los amb el seu penja-robes (no s’ha de treure clip per clip, sinó que el penja-robes no pot sortir de l’aigua fins a finalitzar el temps) i amb una sola mà!
La mestra o monitora comptarà fins a 100, mentre es pesca. Quan s’acaba el temps, es contaran quants clips han aconseguit pescar els infants. Guanya el que n’ha pescat més.



Activitat 2: Un got petit?
  •        A partir de 8 anys.
  •        Mínim 8 jugadors.

Els jugadors es divideixen en equips i se situen sobre una línia marcada al terra. Tothom té un got ple d’aigua a la mà. Al senyal de sortida, cada jugador ha de fer beure al seu company de l’esquerra, mentre ell mateix beu del got que li agafa el seu company de la dreta. L’equip que menys es mulla guanya.

Activitat 3: Qui riu més?
  •         A partir de 6 anys.
  •         Mínim 4 jugadors.

es divideixen els jugadors en dos equips. Els participats d’un dels equips han d’aguantar amb una mà un got d’aigua damunt del cap. Durant 5 min els que no aguanten el got poden fer pessigolles als altres per a que els hi caigui l’aigua.
Un cop passat el temps, es recull l’aigua de cada equip en una ampolla de plàstic en la que hi ha marcada una escala en centímetres, per cada centímetre guanyen un punt. Finalment, s’intercanvien els papers.

Activitat 4: Els illots
  •          A partir de 6 anys.
  •          Mínim 2 jugadors.

S’omple un cubell d’aigua i es posen plats flotant en ell. A cada plat se li escriu un número (puntuació). En el terra, a certa distància es marca un punt des d’on hauran de llançar els caramels. El jugador llança 5 caramels en cada ronda. Per guanyar punt, els caramels han de caure i quedar-se damunt del plat. Si cau fora del cubell o a l’aigua no conta. Guanya l’equip que suma més punts.

Activitat 5: Les esponges
  •         A partir de 6 anys.
  •         Mínim 2 jugadors.

Aquest joc es pot fer amb equips o de manera individual. Cada equip tindrà dos galledes (una plena d’aigua i l’altre buida) i una esponja. Les dos galledes estaran separades l’una de l’altre uns 10 metres. Al senyal, enfonsaran l’esponja a la galleda i aniran corrents a escorre-la a l’altre galleda i així simultàniament fins que s’acabi l’aigua de la galleda inicial. Guanyarà l’equip que aconsegueixi transportar més aigua d’una galleda a l’altre.



Activitat 6: Passar el got
  •         A partir de 6 anys.
  •         Mínim 6 jugadors.

 Es distribueixen els infants en equips. cada equip es col·locarà formant una cadena (un al costat de l’altre), els infants s’hauran de passar un got ple d’aigua d’un extrem a l’altre, però per fer-ho nomes podran utilitzar la boca. Guanyarà l’equip que aconsegueixi transportar més aigua.
Per jugar a aquest joc també ho podem fer mitjançant una cursa de relleus en la que els infants s’hagin de passar el got de boca a boca per tal de que puguin participar tots. Guanya l’equip que al finalitzar tots els relleus tingui més aigua dins del got.

Activitat 7: La taca d'escuma
  •          A partir de 4 anys.
  •          Mínim 3 jugadors.

 Col·locarem una sèrie d’esponges dins d’un gibrell i en un altre aigua amb molta escuma. Un o dos infants pararan, que són els que portaran l’esponja, els altres s’escaparan per no ser tocats. Quan un infant es tocat s’intercanvien els papers i l’esponja.

Activitat 8: Quina punteria!
  •          A partir de 4 anys.
  •          Mínim 2 jugadors.

Col·locarem a la paret a una altura adequada per als infants unes dianes. Els nens i nenes des d’una distància determinada hauran de llançar un globus d’aigua per tal de fer diana. Cada vegada que un nen o nena faci diana, es sumarà un punt, guanya el que aconsegueixi més punts.

Activitat 9: Al camp contrari
  •         A partir de 6 anys.
  •         Mínim 6 jugadors.


Dividim els infants en dos equips i els col·loquem a cadascun d’ells en un costat del camp diferent. L’adult llança el globus d’aigua enlaire. Els nens i nenes han d’intentar que el globus exploti en el camp contrari. Si el globus cau i no explota es segueix jugant. Guanya l’equip que menys globus trencats tingui al seu camp.