dimarts, 2 de juliol del 2013

Natació

JOCS A L'AIGUA

Ús proposo més jocs que podeu fer amb els nens i nenes aquest estiu a la piscina. D'aquesta manera podrem aconseguir que el contacte amb l'aigua sigui agradable per als infants, tot fent una adaptació a l'aigua progressiva i adaptant-nos al ritme dels infants.



Activitat 1: Corre, corre, cavallet de mar

Distribuirem al grup en equips. Cada equip estarà compost per genets amb cavall (xurro) i genets sense cavall. Els genets amb cavall estaran en un costat de la piscina i a l'altre costat estaran els genets sense cavall. Quan el docent doni la senyal, els genets amb cavall de cada equip han de galopar fins els seus companys sense cavall, muntar-los  en el cavall i portar-los fins a la seva zona. Guanya l'equip que acabi abans de portar a tots els seus companys al lloc d'inici.

Activitat 2: Tocar i parar amb xurro

Es tria un nen o nena a l'atzar. El nen o nena escollit se li dona un xurro i nedarà darrere dels seus companys intentant tocar-los. Quan toqui a algú, li donarà el xurro i s'intercanviaran els papers. 

Activitat 3: Tocar i parar aquàtic

Com en l'activitat anterior, però en aquesta ocasió el nen o nena atrapat no tindrà un xurro sinó que es quedarà quiet en el lloc on l'hagin tocat. Per ser salvat, un company ha de passar entre les seves cames.

Activitat 4: Tresors submarins

Llençarem a l'aigua diferents objectes que no flotin (aquests objectes seran els tresors). Els nens i nenes s'organitzaran en equips fora de la piscina. Quant el docent doni la senyal, tots hauran de posar-se a dins l'aigua i rescatar el major número de tresors possible.

Activitat 5: La bassa

A la piscina, cada nen i nena amb un xurro. Es col·loquen panxa enlaire sobre el xurro i relaxen el cos.

Activitat 6: Ara surt fora...

Desplaçar-se per la piscina nedant. El monitor anomenarà una part del cos i els infants l'hauran d'ensenyar. Per exemple: ensenyem el genoll, el peu, el colze... Els nens hauran de treure fora de l'aigua la part del cos anomenada.

Activitat 7: El salt del dofí

Comencem amb els infants fora de la piscina. Dos d'ells s'agafen de les mans i formen un cercle amb els seus braços. La resta del grup haurà de passar pel cercle i caure a l'aigua.

Activitat 8: Surf

En la piscina profunda. Amb una taula. Intentar pujar-se de peu a la taula i mantenir l'equilibri.

Activitat 9: Hoquei

Es jugarà en una piscina on arribi l'aigua a l'altura de la cintura. Els estics seran els xurros. Els nens i nenes jugaran un partit d'hoquei però per dins de l'aigua.

Activitat 10: Parlem sota l'aigua

Submergits, cada membre de la parella, intenta entendre quina paraula diu el company.

Activitat 11: El pont

Passar per sota un pont que realitzen els companys i companyes amb taules. Per sota de quantes taules puc passar?




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada