dimecres, 26 de juny del 2013

Per poder dur a terme una classe de psicomotricitat no és necessari tenir el material específic, també es poden realitzar amb material reciclat. Avui ús en proposo una en la qual l'únic material que necessitarem seran papers de diari.

TÍTOL:



ACTIVITAT MOTRIU I JOC

Ens centrarem en aquesta fase, ja que és la més productiva per els infants perquè és en aquesta part de la sessió on poden desenvolupar el seu joc.

Per començar, repartirem un diari a cada nen i nena. Ells aniran agafant els fulls i els aniran deixant a terra tot formant una catifa gegant. Un com els haguem escampat tots per la sala, demanarem als infants que facin uns desplaçaments concrets per damunt d'aquests papers. 
  • Els demanarem que caminin o corrin al ritme de la música per sobre dels papers (alternant cançons lentes amb cançons ràpides).
  • Els infants es desplaçaran per damunt dels papers fent el mínim soroll possible.
  • Seguidament, fent el màxim soroll possible.


Com podeu veure, primerament fem uns exercicis de contrast, d'aquesta manera els infants podran prendre consciencia de la diferencia que hi ha entre ràpid-lent i fort-fluix.

A continuació deixarem un temps determinat (que durarà més o menys en funció del temps que tinguem per fer la sessió) per a que els infants puguin experimentar altres coses amb els papers, però aquesta vegada de manera lliure. És genial veure des de fora com els nens creen i experimenten diferents coses.









Per finalitzar la sessió, toca recollir, uff... quina murga! Doncs que millor que fer-ho de manera divertida, demanarem als infants que recullin tots els papers de terra el més ràpid possible i que els vagin col·locant tots  en un sac gran de brossa. Aquest sac, el convertirem en la nostra mascota. Podem dedicar altres sessions per decorar el sac de la manera que els nens vulguin i convertir-lo així en la nostra mascota.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada