dilluns, 9 de setembre del 2013

Jocs de persecució

Amb l'inici del curs escolar, també comencen les activitats extraescolars, en les que els nens i nenes poden complementar els aprenentatges que adquireixen a l'escola amb molts altres titpus d'activitats.



En aquest cas, us parlare de les activitats extraescolars relacionades amb l'esport, més concretament en la iniciació esportiva on els infants s'introdueixen en el món dels esports.
Des d'aquest bloc us proposare una sèrie de jocs i activitats relacionats amb la iniciació al bàsquet que us seran molt útils per a infants de 5 a 8 anys.
Els jocs que hi ha a continuació són ideals per a fer a l'escalfament, ja que ajudaran als infants a posar-se en situació i a activar el cos per a realitzar l'exercici físic que es durà a terme. 




JOCS DE PERSECUCIÓ

TOCAR I PARAR: un dels jugadors "para", això significa que haurà de perseguir als seus companys fins a tocar-ne un. Els altres jugadors intentaran fugir d'ell corrent per no ser tocats. Quan algú es tocat per el que para, passa a parar ell, i el que parava fins aquest moment deixa de fer-ho.

TREPITJAR LA CUA: cada jugador rep un tros de corda i se l'enganxa amb la bora dels pantalons com si fos una cua. La corda s'ha d'arrossegar com a mínim un pam pel terra. A una senyal, tots els jugadors comencen a córrer intentant trepitjar la cua als companys, al mateix temps que procuren que no trepitgin la seva. Quan un jugador perd la seva cua, queda eliminat i es retira del joc. L'últim jugador que aconsegueixi conservar la seva cua és el guanyador del joc.

COLOR, COLOR...: Un jugador "para", i abans de perseguir als altres, diu en veu alta "color, color... verd!", per exemple. Tots els jugadors correran a buscar alguna cosa de color verd per a tocar-ho, mentre el que para els persegueix intentant atrapar-los. En el moment en que un jugador toca alguna cosa del color escollit queda salvat i no pot ser tocat. Si el que parava aconsegueix atrapar algú abans de que toqui alguna cosa del color escollit, aquest passa a parar i diu en veu alta un nou color. En cas contrari continua parant el mateix jugador.

L'ARANYA: es marca una línia al mig del camp de joc de punta a punta. En ella s'hi col·loca un jugador que farà d'aranya. La resta de jugadors es col·loquen a un costat del camp. Quan l'aranya digui: "Que ve l'aranya!!!", la resta de jugadors intentaran creuar la línia sense ser tocats per l'aranya. Mentre els jugadors passen, l'aranya intenta tocar al major número possible. L'aranya només es pot moure per sobre de la línia. Els jugadors atrapats es transformen també amb aranyes i formen una teranyina agafats de les mans, d'aquesta manera cada vegada serà més difícil que els altres jugadors puguin creuar la línia. El joc s'acaba quan tots els jugadors han estat atrapats.

LA BOA: es tria un jugador per fer de cap de la boa i un lloc determinat, com per exemple una cantonada o una porta, que serà la casa de la serp. El cap de la serp surt de la seva casa a atrapar algun jugador. Quan ho aconsegueix, torna cap a la seva casa i surten agafats de la mà a buscar més jugadors. Només el que fa de cap pot agafar els altres jugadors, però el cos de la serp pot tallar el pas el pas i no deixar passar els altres jugadors. Cada vegada que atrapen un nou jugador, tornen a casa per sortir formant una serp més llarga. Si durant la persecució es separen, tornen corrent a la casa per recompondre la serp i sortir de nou. El joc s'acaba quan tots els jugadors formen part de la serp.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada