diumenge, 15 de setembre del 2013

Jocs en rotllana

JOCS EN ROTLLANA


LA BOMBA: s'escull un jugador que fa de rellotge de la bomba. L'escollit s'asseu amb els ulls tapats i els altres participants es col·loquen en rotllana al seu voltant. Un jugador tindrà una pilota que serà la bomba. A la senyal, els jugadors van passant-se la pilota el més ràpid possible. Si el jugador del centre de la rotllana diu "canvi de sentit", la pilota ha de canviar la direcció en la que gira. El jugador central conta fins  30 al ritme que ell vulgui. Quan arriba a 25 ha d'avisar tot dient "la bomba està a punt d'explotar" i al arribar a 30 a de dir "Bomba!!!". El jugador que tenia la pilota a les mans en el moment de l'explosió s'asseu amb les cames obertes. Per passar la pilota, els jugadors que es troben al seu costat hauran de saltar les seves cames. Es repeteix el joc fins que queda un únic jugador de peu.

DINS I FORA: es divideixen els infants en dos grups i formen dos rotllanes concèntriques. Si el monitor diu en veu alta "dins", els integrants de la rotllana de l'exterior es deixen anar de les mans i han d'intentar entrar dins de la rotllana interior. Els jugadors d'aquesta rotllana ho hauran d'impedir sense deixar-se anar de les mans. En el cas de que el monitor digui "fora", són els jugadors de la rotllana interior els que es deixen anar i sortir de la rotllana que formen els seus companys. Aquests intenten impedir-ho sense deixar-se anar de les mans.

EL PAL: s'escull un jugador per fer de pal. Els altres participants formen una rotllana al seu voltant. Quan el jugador del centre dona la senyal, els altres comencen a girar al seu voltant. Quan el pal diu "força", sense deixar de girar, els jugadors estiren el màxim possible els braços intentant allunyar-se del pal. Es segueix girant així fins que algun jugador toca el pal o es trenca la rotllana. Els jugadors que toquen el pal, o els dos que es deixen anar de les mans, passen a ser pals. El joc acaba quan els jugadors del la rotllana no es poden agafar de les mans envoltant tots els que fan de pal.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada