dijous, 13 de juny del 2013

JOCS AMB AIGUA

Ús penjo 9 jocs més relacionats amb l'aigua per tal que pugueu preparar unes sessions ben divertides per als vostres infants.





Activitat 1: Peixos en miniatura
  •        A partir de 6 anys.
  •        Mínim 2 jugadors.

En un gran gibrell d’aigua, posar una gran quantitat de clips. Cada jugador, amb un penja-robes, se situa al costat del gibrell. Al senyal de sortida, els jugadors es llancen a la pesca dels clips, han d’atrapar-los amb el seu penja-robes (no s’ha de treure clip per clip, sinó que el penja-robes no pot sortir de l’aigua fins a finalitzar el temps) i amb una sola mà!
La mestra o monitora comptarà fins a 100, mentre es pesca. Quan s’acaba el temps, es contaran quants clips han aconseguit pescar els infants. Guanya el que n’ha pescat més.



Activitat 2: Un got petit?
  •        A partir de 8 anys.
  •        Mínim 8 jugadors.

Els jugadors es divideixen en equips i se situen sobre una línia marcada al terra. Tothom té un got ple d’aigua a la mà. Al senyal de sortida, cada jugador ha de fer beure al seu company de l’esquerra, mentre ell mateix beu del got que li agafa el seu company de la dreta. L’equip que menys es mulla guanya.

Activitat 3: Qui riu més?
  •         A partir de 6 anys.
  •         Mínim 4 jugadors.

es divideixen els jugadors en dos equips. Els participats d’un dels equips han d’aguantar amb una mà un got d’aigua damunt del cap. Durant 5 min els que no aguanten el got poden fer pessigolles als altres per a que els hi caigui l’aigua.
Un cop passat el temps, es recull l’aigua de cada equip en una ampolla de plàstic en la que hi ha marcada una escala en centímetres, per cada centímetre guanyen un punt. Finalment, s’intercanvien els papers.

Activitat 4: Els illots
  •          A partir de 6 anys.
  •          Mínim 2 jugadors.

S’omple un cubell d’aigua i es posen plats flotant en ell. A cada plat se li escriu un número (puntuació). En el terra, a certa distància es marca un punt des d’on hauran de llançar els caramels. El jugador llança 5 caramels en cada ronda. Per guanyar punt, els caramels han de caure i quedar-se damunt del plat. Si cau fora del cubell o a l’aigua no conta. Guanya l’equip que suma més punts.

Activitat 5: Les esponges
  •         A partir de 6 anys.
  •         Mínim 2 jugadors.

Aquest joc es pot fer amb equips o de manera individual. Cada equip tindrà dos galledes (una plena d’aigua i l’altre buida) i una esponja. Les dos galledes estaran separades l’una de l’altre uns 10 metres. Al senyal, enfonsaran l’esponja a la galleda i aniran corrents a escorre-la a l’altre galleda i així simultàniament fins que s’acabi l’aigua de la galleda inicial. Guanyarà l’equip que aconsegueixi transportar més aigua d’una galleda a l’altre.



Activitat 6: Passar el got
  •         A partir de 6 anys.
  •         Mínim 6 jugadors.

 Es distribueixen els infants en equips. cada equip es col·locarà formant una cadena (un al costat de l’altre), els infants s’hauran de passar un got ple d’aigua d’un extrem a l’altre, però per fer-ho nomes podran utilitzar la boca. Guanyarà l’equip que aconsegueixi transportar més aigua.
Per jugar a aquest joc també ho podem fer mitjançant una cursa de relleus en la que els infants s’hagin de passar el got de boca a boca per tal de que puguin participar tots. Guanya l’equip que al finalitzar tots els relleus tingui més aigua dins del got.

Activitat 7: La taca d'escuma
  •          A partir de 4 anys.
  •          Mínim 3 jugadors.

 Col·locarem una sèrie d’esponges dins d’un gibrell i en un altre aigua amb molta escuma. Un o dos infants pararan, que són els que portaran l’esponja, els altres s’escaparan per no ser tocats. Quan un infant es tocat s’intercanvien els papers i l’esponja.

Activitat 8: Quina punteria!
  •          A partir de 4 anys.
  •          Mínim 2 jugadors.

Col·locarem a la paret a una altura adequada per als infants unes dianes. Els nens i nenes des d’una distància determinada hauran de llançar un globus d’aigua per tal de fer diana. Cada vegada que un nen o nena faci diana, es sumarà un punt, guanya el que aconsegueixi més punts.

Activitat 9: Al camp contrari
  •         A partir de 6 anys.
  •         Mínim 6 jugadors.


Dividim els infants en dos equips i els col·loquem a cadascun d’ells en un costat del camp diferent. L’adult llança el globus d’aigua enlaire. Els nens i nenes han d’intentar que el globus exploti en el camp contrari. Si el globus cau i no explota es segueix jugant. Guanya l’equip que menys globus trencats tingui al seu camp.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada