diumenge, 16 de juny del 2013

Natació

JOCS A L'AIGUA

Avui ús proposo 5 activitats per fer aquest estiu a la piscina amb els nens i nenes, per tal que puguin passar una estona divertida i a més a més puguin aprendre a moure's per dins l'aigua.




Activitat 1: L'eslàlom submarí

  • A partir de 9 anys.
  • Mínim de 8 jugadors.
Els jugadors s'agrupen en equips de 4, i se situen en fila índia, separats entre ells uns 2 metres. El primer jugador de cada equip serà el nedador i els altres seran les tanques. Al senyal de sortida, el nedadors se submergeixen i neden entre les tanques del seu equip. Quan superen la darrera, es col·loquen ells mateixos com a tanques. Tot seguit és el torn de les primeres tanques, i així successivament fins a arribar a un lloc determinat. L'equip que hi arriba primer guanya la cursa.

Activitat 2: L'atac de les orques
  • A partir de 7 anys.
  • Mínim 5 jugadors.
Formar un equip de lleons marins i escollit a l'atzar una orca. Els lleons marina s'agafen per parelles a un flotador. A la senyal, els lleons marins neden, agafats al seu flotador amb la seva parella, mentre que l'orca intenta atrapar-los. Les orques es poden desplaçar com volen (corrent dintre de l'aigua, nedant...). Els lleons marins no poden tocar amb els peus a terra. Per escapar-se de les orques els lleons marins es poden acostar a una de les vores de la piscina. Quan es toca a un lleó, es converteix en orca i el seu company continua jugant sol. La partida s'acaba quan només queda un lleó marí en joc.

Activitat 3: Cops i tombarelles
  • A partir de 6 anys.
  • Mínim 4 jugadors.
Repartim els jugadors en equips, que es situaran en fila índia en una banda de la piscina. El primer jugador de cada equip duu un flotador a les mans. A un senyal, els primers jugadors fan avançar el seu flotador el més ràpid possible, propulsant-la amb copets. Cada sis cops, han de fer una tombarella sota l'aigua abans de continuar la seva progressió. Quan arriben al final de la piscina, els jugadors tornen nedant i donen el flotador al seu company, que fa el recorregut de la mateixa manera... L'equip més ràpid guanya la cursa de relleus.

Activitat 4: Passar pel pont
  • A partir de 6 anys.
  • Mínim 5 jugadors.
Triar dos jugadors, que seran els guardians del pont. Es donen les mans per formar un pont sobre l'aigua. Els altres es col·loquen en fila, de cara al pont. Els guardians comencen a contar fins a 50. Mentre els guardians conten, els jugadors han d'anar passant per sota el pont tot submergint-se totalment sota l'aigua. Quan passen tornen al seu lloc de la fila per tornar-hi a passar. Quan els guardians diuen 50, s'ajupen a l'aigua per empresonar el jugador que passa per sota el pont en aquell moment. El presoner es col·loca rere un dels guardians i l'agafa de la cintura i així successivament. Si els jugadors que formen el pont mentre conten salten mouen l'aigua i faran que sigui més difícil passar-hi per sota.

Activitat 5: El naufragi
  • A partir de 10 anys.
  • Mínim 4 jugadors.
Sense que ho vegi ningú, el conductor del joc amagarà un petit objecte dintre de cada bossa i decidirà quin d'ells serà el tresor. El conductor del joc llença totes les bosses a l'aigua: són les restes d'un naufragi. A un senyal, tots els jugadors es llancen cap al naufragi per recuperar el màxim nombre de bosses possible. Una bossa val 1 punt i la bossa amb el tresor, 3. Quan un jugador surt amb una bossa li donarà al seu company, que en aquell moment estarà fora de la piscina. quan s'han recuperat totes les bosses es calcularà el botí de cada jugador: qui aconsegueixi més punts guanya. Finalment es canviaran els paper, el jugador que estava a fora amb el boti serà el que anirà a buscar-lo.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada